top of page

FAQ meestgestelde vragen over de vingerveegkunst:

Waarom heb ik kleine vlekjes op mijn kaart?

In het begin zijn uw mallen nog geheel wit. Bij het omkleuren kunnen kleine stukjes krijt aan de randen blijven hangen van uw mallen.

Daarom adviseren wij na het inkleuren de randen schoon te maken met een tissue. Daarmee haal je de kleine stukjes krijt weg, die vlekjes kunnen geven. Mocht er stukjes los krijt op de tekening zijn gevallen, blaas deze dan weg of wip deze met een mesje van je tekening af. Niet vegen, want dan wordt het juist een vlek.

Lichte vlekjes kan je voorzichtig weggummen.

Hoe vaker je de mallen hebt gebruikt, hoe minder krijt er aan de randen blijft hangen.

Kan je een andere kleur aanbrengen op de mallen?

Sinds kort hebben wij de mallen iets gewijzigd van structuur, waardoor je de mallen voorzichtig kan schoonmaken. Veeg het krijt met een lichtvochtige tissue van de mal en je kan een andere kleur aanbrengen.

Kan ik elke spons gebruiken om mijn vinger vochtig te maken?

Wij gebruiken platte vierkante sponsdoekjes te koop bij elke supermarkt.

Deze ontvangt u ook bij uw pakketje. 

Het liefst gebruiken wij deze doekjes, omdat je daarmee de vochtigheid beter kan reguleren dan een dikke schuurspons e.d. Dan wordt je vinger te nat en kan je geen mooie tekeningen maken.

Hoe krijg ik het donker en licht effect in mijn tekening?

Het punt waar je begin met vegen, neemt het meeste krijt mee en zal het donkerst worden.

De combinatie van een licht vochtige vinger, wat naarmate je verder veegt, droger wordt, maakt de kleur op dat moment ook lichter. Kijk naar je voorbeeld vanaf welk punt je moet vegen. Bij bloemen veeg je meestal van uit het hart, naar de buitenkant lichter van kleur.

bottom of page